FLYTTBLOGGEN


Här samlar vi tips om hur man gör flytten smidig och hur man magasinerar på bästa sätt med mera...

TÄNK PÅ DET HÄR NÄR DU SKA MAGASINERA


Det finns många tillfällen i livet när man helt enkelt inte får plats med allt, men inte vill slänga. Tillfällig utlandsflytt, flytt till mindre bostad eller tillfällig platsbrist är några exempel. Du kanske helt enkelt inte tänkte på att vattenskotern du köpte i våras måste förvaras över vintern… Sånt’ händer. Vilken tur att det går att magasinera den där vattenskotern över vintern! Smidigt och till ett rimligt pris.

Många av våra företagskunder väljer att magasinera sina arkiv hos oss; pärmar som måste sparas i tio år, men som man sällan behöver. Skrymmande mässmaterial som bara används ett par gånger per år är andra saker som inte behöver ta plats på kontoret.

Det finns flera företag som erbjuder magasinering. För att du inte ska bli besviken rekommenderar vi att du kollar upp några viktiga saker:
 • Garanterar magasineringsföretaget att det är torrt?
 • Hur är dina saker försäkrade?
 • Hur enkelt är det att komma åt sina grejor under magasineringstiden?
 • Vad kostar det?

Hos oss kan du magasinera hela kontor, hem eller enstaka föremål i allt från två månader. Varje box kostar 599 kronor och rymmer prylar för ungefär en etta med kokvrå! Vi garanterar att det är varmt, torrt och givetvis helt försäkrat.

HAR DU NÅGOT DU VILL MAGASINERA? DET ÄR ENKELT!

 1. Fyll i det här enkla formuläret
 2. Inom 24 timmar får du ett förslag från oss
 3. Sedan är det bara att komma hit med grejorna, så sköter vi om dem så länge du vill. Behöver du komma åt något är det bara att slå oss en signal en dag innan du kommer.
Magasinering Gävleborg

CHECKLISTA VID SMIDIG FLYTT

Det tar tid och kraft att flytta. Vi vet. Här kommer en checklista för att göra det så enkelt som möjligt för dig.
 1. Se till att börja i god tid. Att packa ned ditt bohag tar garanterat längre tid än du tror.
 2. Rensa ut det du inte använder längre. Rädda Barnen och Röda Korset bland andra brukar bli glada för rena, hela kläder och leksaker. Att sälja saker på Blocket kan också ge en välbehövlig slant i kassan.
 3. Köp flyttkartonger. De är smidiga att stapla och gör också att dina saker håller bättre än om de ligger lösa eller i kassar. Vi säljer flyttkartonger hos oss och kan köra ut dem till dig om du vill. Om det är vi som ska flytta åt dig får du låna kartongerna gratis. Tänk på att det går åt fler kartonger än man tror. Räkna med en till två kartonger per kvadratmeter boyta.
 4. Strukturera packningen så blir det lättare att packa upp sedan. Märk flyttlådor på kortsidan, både med vad de innehåller och var de ska i det nya hemmet.
 5. Börja med att packa ned sådant som du inte behöver, såsom finservicen och förrådet. Spara mediciner, köket, städutrustning och necessären till sist.
 6. Belysningen är också smart att packa ned så sent som möjligt, för den vill du ha upp först i ditt nya hem.
 7. Packa inte för tungt. En flyttkartong full med böcker blir mycket tung och kan lätt gå sönder. Vår rekommendation är att fylla den till hälften med böcker och sedan fylla ut med något lättare.
Flytthjälp och tips vid flytt

PACKA KÖKET SÅ ATT SAKERNA HÅLLER

Köket är oftast det allra svåraste rummet att packa. Dels är det mycket glas och porslin som är ömtåligt, och dels är det många småpryttlar att hålla ordning på. Vi hjälper dig gärna att packa, men om du vill packa själv har vi satt ihop några tips för en säker flytt:
 1. Det finns antagligen massor av saker i ditt kök som du inte använder så ofta. Börja med att packa sådant.
 2. Använd skyddspapper, silkespapper, kökshanddukar eller bubbelplast för att slå in glas, porslin och andra ömtåliga saker. Tidningspapper ger fläckar!
 3. Packa tallrikar på högkant med skyddspapper emellan varje tallrik. Lägg lite bubbelplast eller ihopknycklat papper i botten av lådan så skyddas de bättre.
 4. Packa glasen ett och ett och skydda dem ordentligt. Samma sak här. Lägg bubbelplast eller ihopknycklat papper i botten. Knyckla ihop papper högst upp och på sidorna också för säkerhets skull.
 5. Kaffebryggare, brödrost och andra maskiner är skrymmande och kan vara ömtåliga. Om du har mindre kartonger att packa dem i är det att föredra. Sedan kan de mindre kartongerna packas i en vanlig flyttkartong. Annars är det skyddspapper eller bubbelplast som gäller för dem också.
Packa saker vid flytt